☰ Menu
☰ Menu

logo Lua-S1 (personeels-)berichten Lua-S1.nl logo Lua-S1 (personeels-)berichten


Archief (91)

Actueel van: 01-03-2024 tot: 08-03-2024

Overlijden Th.W.C. Meijer, kapitein bd

Langs deze weg wil ik het overlijden melden van mijn vader, Th.W.C. Meijer, kapitein bd.

Lua-S1

Lua-S1

Lua-S1

Met vriendelijke groet, 

René Meijer 
Zoon

Bij archief zie je de plaatjes groter!

Terug

Actueel van: 04-01-2024 tot: 15-01-2024

Overlijden Henk Stokreef

Op 4 januari is de lkol bd Lua Henk Stokreef overleden.

Gelegenheid om afscheid te nemen en te condoleren op woensdag 10 januari van 19:00 -19:30 uur in uitvaartcentrum Markelo, Kerkplein 41, ingang Burgemeester Beaufortplein.

De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Correspondentieadres Mevr. R. Stokreef, Diekink 19, 7475 DS, Markelo

Aangeleverd door: Ton Seijkens

Terug

Actueel van: 27-12-2023 tot: 01-01-2024

Overlijden Henk Wagenvoort

Onlangs las ik in een landelijk dagblad dat onze oud-collega majoor b.d. Henk Wagenvoort op 8 december j.l. op 93-jarige leeftijd is overleden.

Kort voor zijn overlijden las ik op deze site dat Johan van Ballegooi hem onlangs nog had bezocht, Rob van der Graaf en ondergetekende bezochten hem ruim een jaar geleden in Zwolle, waar hij was opgenomen in een verpleeghuis.

Zelf leerde ik Henk begin zeventiger jaren van de vorige eeuw kennen toen ik onder meer als commandant A-batterij werkzaam was bij 15 Afdltluambl in de Willem de Zwijgerkazerne in Wezep. Hij vervulde aldaar de functie van hoofd sie S1 van de afdeling met verve en was een vraagbaak voor iedereen.

We verliezen in hem een gewaardeerd oud-collega die zo mogelijk de bijeenkomsten van de personeelsvereniging lua bezocht.

Aangeleverd door: Jos Penning

Terug

Actueel van: 23-11-2023 tot: 01-12-2023

Bezoek

Vandaag ben ik in Zwolle geweest. De reden was een bezoek aan het audiologisch centrum vanwege mijn gehoorbeschadiging. Die beschadiging is ontstaan door het lawaai van het doelvliegtuigje, niet door de schietende kanonnen.

Daarna heb ik de majoor b.d. Henk Wagenvoort bezocht. Hij is client in het Zonnehuis in Zwolle. Henk is 93 jaar, luchtdoelartillerist, met als thuisbasis de Willem de Zwijgerkazerne in Wezep, destijds in gebruik bij de 15 Afdltlua. Henk is goed bij de tijd, helder pratend, maar er zijn wel tekenen van slijtage. Dat is normaal voor iemand van die leeftijd. De collegae die nu ca 80 jaar zijn en bij de 15 Afdltlua hebben gediend zullen hem goed kennen. Henk heeft o.a. de functie van batterijcommandant van de ABt vervuld. Hij heeft mij verzocht de bekenden de groeten te doen. Bij deze!

Achter de schermen is hij ook actief geweest bij AG 1 Lk. Personeelszaken is een gevoelige tak van sport. Commandanten willen bekwaam personeel niet kwijt, personeel wil niet graag verhuizen als gevolg van een overplaatsing en omdat er geen slecht functionerende luchtdoelartilleristen zijn geweest was dat geen moeilijk aspect van de personeels problematiek.

Ik heb Henk de opdracht gegeven 100 jaar te worden. Als het zover is zal ik een taart voor hem bakken.

Aangeleverd door: Johan van Ballegooij

Terug

Actueel van: 10-11-2023 tot: 02-12-2023

Reünie 105 Luabatterij

Het is een feit: 1 december is officieel gereserveerd te Garderen!

Het programma:

11:30-12:30 Ontvangst (uitreiking van 5 consumptie bonnen)
12:30-13:30 Uitgebreide warm rijst maaltijd
13:30-16:30 na borrelen (met bruin-fruit.....)
16:30-..:.. onofficiële gedeelte die-hards er zijn geen kosten aan het dag programma.

Het belangrijkste van deze middag: Een samenzijn van alle oudgedienden LUA-NEZEN, die met elkaar een gezellige middag/netwerk middag hebben. Mochten er mensen zijn die spreektijd oid willen.....ook daarvoor is ruimte, geef het dan ook even aan.

Ik kijk er naar uit en ben zeker van de partij!

Onofficiële gedeelte (die hards): Mochten er mensen willen blijven dineren, taxi Apeldoorn, slapen oid, laat het me weten in een DM (waarschijnlijk ook hier ben ik van de partij!) Dit is overigens wel geheel voor eigen rekening! (MUV de legering, die ga ik regelen) Ik zou zeggen: reserveer de dag....meld je aan, geef aan via een DM wat je wensen zijn vwb de avond...en ik zeg TOT DAN!

Locatie: Garderen (bewijzering aanwezig mits aangemeld via eerder aangegeven mail-adres. (niet aangemeld=geen toegang)

MvG Pieter Cok (oud StuCo 40L70G)

Aangeleverd door: Pieter Cok

Terug

Actueel van: 01-11-2023 tot: 01-12-2024

Geslaagde reünie 43 Paluabatterij

Op 16 oktober j.l. is op de Lkol Tonnetkazerne in ’t Harde de reünie gehouden voor 43 Paluabt.

Nadat we in 2019 al eens in Enkhuizen verzameld hadden met een klein groepje oud-kaderleden, besloten we om het dit jaar wat groter aan te pakken. Immers: onze zusterbatterij 12 Paluabt kent al enige jaren een 5-jaarlijkse reünie, dus waarom kunnen wij van de “Boerenbatterij” dat ook niet? Een oproep op Facebook en een zoektocht via de mail was al vlot gedaan en de reacties stroomden dan ook al snel binnen. En deze reacties waren erg enthousiast en smaakten naar meer!

Lua-S1

In het KEK gebouw van de Tonnetkazerne waren op 16 oktober om 15:30u al reeds de eerste stellingen verkend door een klein groepje mannen die zich al aan de koffie gezet hadden voordat de rest binnen kwam. Dat beloofde al veel goed over het enthousiasme van de aanwezigen. Toen de batterijvlag, meegenomen vanuit de HCGLVD door Ed Keijzer, opgehangen werd konden we écht van start. Langzaam maar gestaag druppelden de oud-collega’s binnen die zich hadden aangemeld. Het weerzien van de oude bekenden geeft een enorme energie in de zaal, waar het Paresto personeel zelfs van stond te kijken.

Totaal hadden zich in de voorbereiding ruim 50 man aangemeld, waar er uiteindelijk 47 van aanwezig waren. Dit waren mannen van allerlei rangen en standen, van dienstplichtig kanonniers uit de Havelte tot de beroepskaderleden die de opheffing nog meegemaakt hebben. Bijzonder blij waren we met de aanwezigheid van een van onze oud batterijcommandanten Ad Drenth en van onze oud-Korpscommandant Kolonel b.d. Johan van Ballegooij met in zijn gezelschap mevrouw De Bruijn-Kroeskop. Mevr. De Bruijn is de vrouw van onze helaas al overleden commandant en oprichter van de batterij, André de Bruijn.

Het was mooi te zien dat de vanaf de eerste minuut er een fantastische sfeer aanwezig was. De verhalen van eenieder, de grappen en humor deden de oude tijden een beetje herleven. Er was ook ruimte voor het herkennen en erkennen van gevoelens en emoties die herinneringen soms oproepen, waarbij ook gewoon “sorry’’ naar elkaar uitgesproken werd! De schildjes, stickers, “Zuip Joet”, truien, emblemen en vele foto’s zorgden voor een mooie omlijsting van de avond. De Indische maaltijd die door de Paresto collega’s van de LTK geserveerd werd, was van uitzonderlijk goede kwaliteit, en deed de sfeer alleen maar ten goede. En er was Barbarabitter! Er werd na de maaltijd nog wat nagepraat en geborreld, en de laatste 3 gasten gingen om 21:30u nog even naar de Sportbar voor een afzakkertje.

Bijzonder dank aan iedereen die via de diverse mediakanalen gereageerd heeft op de oproep om deel te nemen. Maar, er is geen beter werk dan een goed netwerk! Zo hebben we veel oud-collega’s via een andere collega weten te traceren. Hiermee kunnen we verder en gaan we plannen voor een volgende bijeenkomst. “Primus Inter Pares” leeft volop en we kijken uit naar een vervolg. René Grit

Aangeleverd door: René Grit

Terug

Actueel van: 06-10-2023 tot: 26-10-2023

Reünie bijeenkomst
43 Paluabt

Zoals al eerder aangekondigd is: Zal op 26 oktober op de vertrouwde Tonnetkazerne in 't Harde de Reüniebijeenkomst van 43 paluabt plaatsvinden.

Ontvangst met een drankje en afsluiting met een warm buffet. De bijeenkomst start om 1600u en zal uiterlijk 2100u eindigen.

Primus Inter Pares leeft dus voort! Ik ben zeer verheugd te kunnen melden dat er inmiddels 45 actieve en oud-collega's zich aangemeld hebben, waaronder zelfs uit het buitenland.

Aanmelden kan nog tot woensdag 17 oktober, via Mailadres renegrit@hotmail.com. Zegt het voort!

Aangeleverd door: René Grit

Terug

Actueel van: 13-09-2023 tot: 20-09-2023

BMW gewonnen!!

Zondag 10 september 2023. Aflevering van Postcodeloterij Miljoenenjacht, gepresenteerd door Linda de Mol.

Het programma begint met het 'kofferspel': de aanwezigen in de studio moeten bij een vraag een percentage invoeren. 4 koffers zijn inmiddels vergeven. De laatste koffer, koffer nummer 5, is nog in het spel en het is zeker dat in die koffer de auto als prijs zit. Bij de laatste vraag zijn er 6 personen die het juiste antwoord hebben ingevoerd maar degene die dit het snelst heeft gedaan zit in het vak van Lelystad en diegene is niemand minder dan de voormalig School- en Korpscommandant Lua .......... Hans Hof !

Hans, wat beduusd met zijn echtgenote naast zich, komt vol in beeld en neemt de sleutels in ontvangst van een spiksplinternieuwe elektrische BMW!! Hans: van harte gefeliciteerd! Het is overigens niet zo verwonderlijk dat Hans heel snel het juiste % wist; de vraag ging namelijk over topless zonnen.... :-) !!

Aangeleverd door: Ton le Conge

Terug

Actueel van: 23-07-2023 tot: 05-10-2023

Reünie bijeenkomst
43 Paluabt

Op 26 oktober 2023 wordt op de Lkol Tonnetkazerne in 't Harde een Reüniebijeenkomst gehouden voor oud collega's van 43 Paluabt.

Ontvangst met een drankje en afsluiting met een warm buffet. De bijeenkomst start om 1600u en zal uiterlijk 2100u eindigen.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met ondergetekende.

Aangeleverd door: René Grit

Terug

Actueel van: 07-07-2023 tot: 07-08-2023

Overlijden Carlo Vollenbroek

Vandaag (14-7-2023) was de uitvaart van SM Carlo Vollenbroek.
Helaas is hij op 7 juli jl, veel te vroeg, overleden als gevolg van kanker.

Eind jaren 90 was hij als BBT-er werkzaam bij 105 Luabt in Garderen.
Later heeft hij diverse functies vervuld bij het Jistarc in 't Harde.
Zowel bij 107 ASBt en vooral bij 102 EOVcie, waar hij nu nog actief diende.

Aangeleverd door: Gerard Broekema

Terug

Actueel van: 01-06-2023 tot: 22-06-2023

Nieuwe eenheid

De Koninklijke Landmacht richt een nieuwe luchtverdedigingseenheid op, tegen drones. De oprichtingsceremonie is vanochtend, 1 juni 2023, in Vredepeel. Het is het begin van een reeks veranderingen om de Nederlandse luchtverdediging te versterken.

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 09-03-2023 tot: 25-03-2023

Overlijden
Jan van der Weg

Op 7 maart 2023 is Jan van der Weg overleden.

Jan was een markante, prima collega, met charme en vol humor. En tegelijkertijd met veel kennis van zaken en veel mensenkennis.

Jan begon zijn militaire loopbaan bij de Marechausee en daarna vervulde hij allerlei functies binnen de Lua.

De laatste lange periode in actieve dienst was bij het NATO hoofdkwartier in Brussel.

Link naar de kaart

Aangeleverd door: Ed Keijzer

Terug

Actueel van: 13-02-2023 tot: 20-02-2023

Overlijden Gerrit Boender

Op 10-2-2023 is AOOI b.d. Gerrit Boender overleden.

De uitvaartdienst is op vrijdag 17 februari om 13.00 uur in de kerk van de Vrij Evangelische Gemeente, Boterbloem 15, Elburg.

Afscheidnemen kan voorafgaand aan de uitvaartdienst van 12.15-12.45 uur.

Correspondentieadres: Baron van Lyndenstraat 62, 8081 VC, Elburg.

Klik hier om de kaart te zien.

Aangeleverd door: Johan van Ballegooij

Terug

Actueel van: 31-01-2023 tot: 14-02-2023

Overlijden
Johan (Joop) Borg

Na een ziekenhuisopname van 2 weken is op zaterdag 28 januari AOOI b.d. Johan (Joop) Borg overleden.

Wij zullen Joop herinneren als een trouw collega, altijd behulpzaam, bijzonder kundig en recht door zee.

De afscheidsdienst is op vrijdag 3 februari 2023 om 10.45 uur bij crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, in Ede.

rouwkaart

Klik op de kaart om hem groter te zien.

Aangeleverd door: Jacob Tonnis

Terug

Actueel van: 31-01-2023 tot: 01-02-2023

De watersnoodramp in zuid-west Nederland

Vandaag is het precies 70 jaar geleden dat zich in zuidwest Nederland een grote ramp voltrok, de watersnoodramp.

Er werd militaire bijstand verleend o.a. door het Korps Luchtdoelartillerie. Daarbij zijn drie militairen door verdrinking om het leven gekomen.

Voor hen is op de plek van het ongeval een gevelsteen in het huis aan de Schansweg in Klundert aangebracht.

De slachtoffers waren ingedeeld bij het toenmalige regiment Waalhaven.

De namen: E.Kasan,  A.Zwarts en N.E. Berg.

Dat zij rusten in vrede en niet worden vergeten.

Terug

Actueel van: 30-01-2023 tot: 28-02-2023

Reunie 105 LuaBt

Ik ben een reünie aan het organiseren voor oudgedienden van 105 LuaBt, aan het eind van dit jaar.

De exacte datum is nog niet bekend, het zal het weekend voor of na Barbara-dag zijn.

Via 105luabatterij@gmail.com kunnen mensen zich opgeven dan wel foto’s/filmpjes sturen.

Ook heeft 105 een facebook site waar men zich kan opgeven.

Aangeleverd door: Pieter Cok (oud StuCo 40L70G)

Terug

Actueel van: 20-01-2023 tot: 20-02-2023

Personeelsbijeenkomst 18-1-2023

Op 18 januari 2023 vond weer een bijeenkomst plaats van de luchtdoelartillerie personeelsvereniging. De bijeenkomst werd weer zoals van ouds georganiseerd door Rob van de Graaf in de huidige generaal Winkelman kazerne ook wel bekend als het Infanterie Schietkamp.

Mijn prille loopbaan als kapitein had destijds een valse start. Ik meldde mij in Ede bij de S1 van de 25 Afdltlua en werd na het melden verwezen naar de 45 Afdltlua in de Harskamp.

Voor mij en enkele anderen was de bijeenkomst als het ware een thuiswedstrijd. Rob ontving ons als zijnde gastheer en al voor de eerste drankje waren genuttigd ontsponnen de meeste gesprekken. We waren helaas maar met ca 20 deelnemers. Maar.........degene die niet wilden komen hadden ongelijk! Het was gezellig en geanimeerd. Een vriendenclub zogezegd. Heerlijke verhalen over onze activiteiten in het heden en natuurlijk ook verhalen onder de noemer "weet je nog wel oudje".

Namen: Bosker-Nooyens-Oskam-Pex-Peeters-Schoumans-Jo Jongen-?-?-?

bijeenkomst

Foto: Pieter Driessen. Van links naar rechts: Rinus Sense; Johan van Ballegooy; Jos Penning; Frans Jansen; Tom den Dekker; Jaap Wijnman; Ad Drenth.

(Webmaster: Ga naar het archief om de foto's groter te kunnen zien.)

Vanuit Elburg groet ik u allen, wens u een heel goed 2023 en dat de kassa van het ABP nog maar vaak hoorbaar en in onze richting mag rinkelen.

Terug

Actueel van: 25-11-2022 tot: 02-12-2022

Gerrit Boender

Op 24 november ben ik bij Gerrit Boender in het Isala ziekenhuis in Zwolle geweest.

Hij ligt op afdeling V4, 5e verdieping kamer 113. Inmiddels ligt hij al 6 weken in het ziekenhuis. Er zijn pogingen gedaan om zijn kransslagaders te dotteren. Helaas niet gelukt.

Hij is monter, maar dient nog verder te worden behandeld.Gerrit is tot zijn grote vreugde bedolven onder ca 50 e-cards.

Groeten van Gerrit aan allen.

Aangeleverd door: van Ballegooij

Terug

Actueel van: 16-11-2022 tot: 25-11-2022

Inloopmogelijkheid voor (oud) militairen

Met een aantal van jullie is Jaap Wijnman op vrijdag 28 oktober 2022 in de Smederij in Ede (Veteranen OntmoetingsCentrum (VOC)) geweest.

Iedere laatste vrijdag van de maand (16.00 –20.00) is hier een inloopmogelijkheid voor (oud) militairen om elkaar weer eens te ontmoeten.

Het lijkt mij leuk dit initiatief voort te zetten en uit te breiden met collega’s, die wij allen kennen en mogelijk nog niet benaderd zijn. Wil hen dan ook informeren.

Alles zonder enige verplichting of lidmaatschap en natuurlijk dicht in de buurt.

https://www.nlveteraneninstituut.nl/locaties/voc-ede/

De eerst volgende datum is dus vrijdag 25 november 2022.

Aangeleverd door: Tom den Dekker

Terug

Actueel van: 10-11-2022 tot: 14-11-2022

Gerrit Boender ziekenhuis

Gerrit Boender ligt in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Hartproblemen.

Je kunt hem een e-card sturen.

Zijn personalia: G. Boender. Woonplaats Elburg. Afdeling 4.2, kamer 107.

Aangeleverd door: van Ballegooij

Terug

Actueel van: 12-10-2022 tot: 29-10-2022

Veteranen OntmoetingsCentrum Ede (VOC)

Ik, Jaap Wijnman, kom met regelmaat oud collega’s tegen bij Tesqua en bij de kinderboerderij, waar ik mijn opa taak vervul.

Het lijkt mij leuk elkaar (en partners) weer eens te ontmoeten om weer eens wat oude (sterke) verhalen naar boven te halen. Alles zonder enige verplichting of lidmaatschap en natuurlijk dicht in de buurt.

Bij  het VOC Ede (link)  is iedere laatste vrijdag van de maand (16.00 – 20.00) een inloopmogelijkheid voor oud/actieve militairen om elkaar weer eens te ontmoeten.

De volgende datum is dus vrijdag 28 oktober. Ik hoor graag of er interesse is. Laten we het een keer uitproberen. Mijn telefoonnummer: 06-16388755

Aangeleverd door: Jaap Wijnman

Terug

Actueel van: 03-10-2022 tot: 10-10-2022

Pieter Arnoldus Zirkzee

Helaas is het overlijden van Pieter Arnoldus Zirkzee niet eerder gemeld. Maar door speurwerk van Jos Penning kunnen we het met terugwerkende kracht toch nog melden (webmaster).

Overleden op 24 juli 2022, 83 jaar oud en begraven op begraafplaats Asakkerweg, Ede: Pieter Arnoldus Zirkzee, geboren 31 augustus 1938.


Tijdens mijn dienstplicht als kornet bij de C-Bt 45Afdltluambl in Leeuwarden was hij mijn wmr toeg in de periode 1961/1962.
Op 1 september 1993 zwaaide ik hem uit als APZ van het OCLUA.


Piet was een toegewijd collega, die altijd voor iedereen klaar stond.

Aangeleverd door: Jos Penning

Terug

Actueel van: 02-09-2022 tot: 09-09-2022

Overlijden Jan Ligthart

Ons bereikte het bericht dat lkol b.d. Jan Ligthart op 31 augustus 2022 is overleden.

Jan was net 61 jaar geworden, hij was al enige tijd ziek.

Jan is zijn carriere gestart als onderofficier bij 41 Paluabt van 1982-1985.

Daarna heeft Jan Ligthart een indrukwekkende carriere als officier gemaakt. Binnen de Luchtdoelartillerie, maar ook daarbuiten o.a. bij SHAPE.

Klik hier om de kaart te zien

Om de livestream te zien, klik hier: crematoriumhaagseduinen.nl/uitvaart-bijwonen Het wachtwoord is: 855232

De plechtigheid begint op maandag 5-9-2022 om 12:30 uur.

Terug

Actueel van: 15-07-2022 tot: 15-08-2022

Overlijden Piet Riteco

Piet, voor degenen die hem hebben gekend was jaren lang werkzaam op het Lkol Maaskamp als geschutshersteller (Westoever) en als fourier.

Op 12 juli j.l. is hij op 89 jarige leeftijd overleden.

Aangeleverd door: Cor Dalenberg

Terug

Actueel van: 29-05-2022 tot: 08-06-2022

Overlijden
Dirk Hoekendijk

Kol bd Dirk W. Hoekendijk is op 27 mei 2022 overleden.

Klik hier om de rouwkaart te kunnen bekijken.

Punten op de rouwkaart:

 • Dirk is thuis, adres staat op de kaart.
 • Er is gelegenheid om afscheid van Dirk te nemen op zaterdag 4 juni, zondag 5 juni en maandag 6 juni tussen 14.00 en 17.00 uur.
 • Graag per e-mail aangeven op welke middag u aanwezig wilt zijn: jacqueline@bureauvooruitvaartzorg.nl
 • De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.

Aangeleverd door:
Johan van Ballegooij / Peter Menting

Terug

Actueel van: 16-05-2022 tot: 02-06-2022

Nieuws DGLC

Oprichting Veteranenvereniging Grondgebonden Luchtverdediging (VV GLVD) en reunie  Anatolian Protector, ook bekend als Active Fence.

Geachte collega, beste veteraan,

Donderdag 2 juni 2022 is een bijzondere dag: de Veteranendag GLVD bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings-commando te Vredepeel.

Het doel van de dag is om elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen, verhalen te delen en je te informeren over het DGLC nu en in de toekomst.
Ook richten we die dag de Veteranenvereniging GLVD op.

Als blijk van waardering voor deelname aan Anatolian Protector, ook bekend als Active Fence, besteden we tijdens deze Veteranendag extra aandacht aan die missie. Een zeer actueel thema trouwens!

Samen met jullie wil ik er een bijzondere dag van maken, waarbij gezorgd wordt voor een mooi programma met goede verzorging. Jullie kleuren deze dag met persoonlijke verhalen.

De ontvangst is tussen 10:00 uur en 10:30 uur. De route zal worden bewijzerd. Het programma eindigt rond 15:00 uur.
Tijdens deze dag wordt een lunch aangeboden. Het tenue is vrij doch gepast.

Gaarne aanmelden voor 18 mei 2022 via DGLCreunieturkije@mindef.nl
Vermeld bij je opgave of je hebt deelgenomen aan AP / AF Turkije. Ik hoop je tijdens de reünie te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,
Commandant DGLC

J.C.M. Kuijpers Kolonel

Aangeleverd door: Peter Menting

Terug

Actueel van: 06-05-2022 tot: 15-05-2022

Check e-mailadres

Tijdens de laatste mailing in mei 2022 bleek dat er diverse e-mailadressen niet meer kloppen. Die mail wordt geretourneerd.

Je kunt zelf checken of jouw e-mailadres nog juist is:

 • klik op het knopje onderaan:
  E-mailadres ??
 • vul je aanmeldcode in (vergeten? die kun je ook opvragen via een knopje onderaan)
 • klik op zoek e-mailadres en als de aanmeldcode klopt verschijnt het e-mailadres dat in de database staat.
 • is dat onjuist, wil je een ander e-mailadres gebruiken? Stuur dan een mail aan: webmaster@lua-s1.nl

Te veel gedoe? En in mei geen mailing ontvangen? Je kunt natuurlijk ook even mailen met webmaster@lua-s1.nl om jouw e-mailadres persoonlijk te laten te verifieren.

Terug

Actueel van: 05-05-2022 tot: 15-05-2022

Overlijden Henk Budel

Door Rob van de Graaf, voorzitter personeelsvereniging LUA, werd gemaild, dat Henk Budel op 30-4-2022 op 86 jarige leeftijd is overleden.

Henk zal op vrijdag 6 mei om 09.45 uur in het crematorium MOSCOWA in Arnhem worden gecremeerd. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren.

Aangeleverd door: Jos Kuipers

Terug

Actueel van: 18-01-2022 tot: 18-02-2022

Nieuwe "oude" video's

Hierboven zie je alleen de laatste toegevoegde video.

Maar onze collega Ed Keijzer heeft een hele doos betamax video&39;s gedigitaliseerd.

Over 43Paluabt, de Megafestatie, 101 Meteo groep en nog veel meer.

Prachtig materiaal, nu bewaard voor het nageslacht.

Veel kijk plezier!

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 10-01-2022 tot: 31-01-2022

Opzetten veteranenvereniging

Hieronder een gedeelte van de brief van Jakob Tonnis, bij het DGLC (Defensie Grondgebonden Luchtverdediging) belast met Veteranenzaken, Veteranenzorg en Veteranenloket GLVD:

We gaan een veteranenvereniging opzetten.

De Veteranen die lid kunnen worden zijn alle luchtverdedigers van Landmacht, Luchtmacht en Marine en daarnaast de niet luchtverdedigers werkzaam bij het DGLC.

Deze vereniging willen we zonder contributie gaan opzetten.

Als je geïnteresseerd bent in de gehele brief, klik dan hier.

Onderaan de brief staat het aanmeldingsformulier en een formulier om toestemming te geven i.v.m. AVG.

Aangeleverd door: Jakob Tonnis

Terug

Actueel van: 30-12-2021 tot: 30-01-2022

41 Paluabt:
reunie 10-9-2022

Op zaterdag 10-9-2022 organiseert 41Paluabt een reunie. Natuurlijk gaat de reunie alleen door als het vanwege corona maatregelen verantwoord is.

Als je bij 41Paluabt gediend hebt, of je hebt banden met deze bijzondere batterij, ga dan naar de website van 41 voor meer bijzonderheden. En om je aan te melden.

https://41paluabt.nl

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 20-12-2021 tot: 03-01-2022

Overlijden
Kees Moerbeek

Op 15 december is mijn broer Kees Moerbeek na een langdurige ziekte op 67 jarige leeftijd overleden.

Kees heeft in de jaren 70 & 80 achtereenvolgens gediend bij 101 Vierlingmitrailleurpeloton, B-bt 25 Afdltlua en 13 Paluabt in Oirschot.

Hierna is hij omgeschoold tot administrateur.

Klik hier voor de rouwkaart.

Aangeleverd door: John Moerbeek

Terug

Actueel van: 18-11-2021 tot: 25-11-2021

Overlijden
Wabe Kaptein

Vandaag, 18-11-2021, bereikte ons het bericht dat Wabe Jacob Kaptein op 16 november 2021 is overleden.

De meesten van ons zullen Wabe herinneren als een vakkundige, prettige collega, die een belangrijk gedeelte van zijn diensttijd werkzaam was op het LUASK.

Condoleren kan op 19 november van 19.00 tot 19.45 in Uitvaartcentrum Dekker, Spoorgracht 6a, Den Helder.

De crematieplechtigheid vindt in stilte plaats.

Het correspondentieadres is:
Kersje Visserstraat 14
1785 JJ Den Helder

Link naar de kaart

Aangeleverd door: Cor Dalenberg

Terug

Actueel van: 18-10-2021 tot: 18-11-2021

Overlijden Edo Waisfisz

L.S.,

Wij kregen net (18-10-2021 19:00) een mailtje van zijn familie, dat Edo Waisfisz is overleden.

Namens alle Ferimussers hebben wij Edo op 5 juli nog gefeliciteerd met zijn verjaardag en toen kregen wij een mailtje terug van Edo dat hij ongeneeslijk ziek was, blaaskanker.

Wij hebben namens alle Ferimussers regelmatig contact met Edo gehouden.

Klik hier voor de kaart. Op 22 oktober is de plechtigheid. Ook te volgen via live stream.

Ferimus,
Arnold Fickweiler en Ton le Conge

Terug

Actueel van: 11-10-2021 tot: 28-10-2021

Gezocht monteurs 12 Paluabt

Wij (oud monteurs 12 Paluabt) zijn bezig met een mini reunie, hiervoor zijn wij op zoek naar oud monteurs uit de periode 03-07-1989 t/m 03-07-1991.

We zoeken nog Cor Buis en Rene Weijermans (Rene heeft ook bij 43 Paluabt gezeten).

Alle info mag naar mij op harley230308@gmail.comn, bellen mag ook op 0626434207.

Hartelijk dank voor de medewerking,
Rob Groeneveld

Aangeleverd door: Rob Groeneveld

Terug

Actueel van: 30-07-2021 tot: 31-08-2021

Overlijden van Ko van Kooten (Heinz)

Vandaag bereikte mij het droeve bericht, dat Ko (Heinz) van Kooten op 28 juli 2021 is overleden.

Ko is 87 jaar geworden.

 

Het afscheid van hem zal in besloten kring plaatsvinden.

U kunt via Van de Weerd Uitvaartzorg: www.zorgvooruitvaart.nl/meeleven een condoleancebericht achterlaten.

Ook is het mogelijk om via deze link de uitvaartplechtigheid, op 3 augustus 2021 om 12.15 uur, live te volgen. Het wachtwoord is: kooten0308

Hier de link naar de rouwkaart.

Pieter Driesen

Aangeleverd door: Pieter Driessen

Terug

Actueel van: 07-06-2021 tot: 01-07-2021

Henk Wagenvoort

Majoor b.d. der luchtdoelartillerie Henk Wagenvoort is begin dit jaar in zijn huis gevallen en heeft zijn heup gebroken.

Op 6 juni heb ik hem, beschermd door 2x pfizer, bezocht in het verpleeghuis het Zonnehuis in Zwolle. Dat huis is intern verdeeld in straten. Henk woont in de IJsselstaat. Het adres van het Zonnehuis is Nijenhuislaan 175.

Per dag mogen er maximaal vier bezoekers komen en dat betekent dat bezoek wordt gecoördineerd door zijn zoon Gert via gert.wagenvoort@chello.nl

Henk is geopereerd en wordt gerevalideerd. Hij is geestelijk in zeer goede doen en gezellig en stelt bezoek van collegae zeer op prijs.

De Vereniging Officieren Artillerie afdeling Oldebroek heeft door middel van de secretaris een oekase per mail verzonden zodat bezoek vanuit die vereniging is geregeld.

Maar Henk was ook bezoeker van de lua borrels vandaar dit Nieuws uit mijn Vuistje. Heren die vroeger bij de 45 Afdltlua hebben gediend begrijpen dit onbegrijpelijk deel van de tekst. Terug naar Henk. Hij loopt behoorlijk goed met als bewapening een rollator.

Maar bezoek is eigenlijk het enige dat hem nog verbindt met de levende buitenwereld. Natuurlijk kijkt hij ook tv en is er een soort huiskamer waar cliënten elkaar kunnen ontmoeten, maar BEZOEK dat is je ware voor hem.

Wat zei de voormalige S3 van de eerder genoemde afdeling ook al weer? "Doe je best".

Aangeleverd door: Johan van Ballegooij

Terug

Actueel van: 22-05-2021 tot: 31-05-2021

Overlijden Pieter van den Ameele

Beste vrienden en collega&39;s  van papa,

Helaas moet ik melden dat Pieter gisterochtend, donderdag 20 mei 2021,  is overleden.

Hier de link naar de rouwkaart.

Familie van den Ameele,
(Mike)

Aangeleverd door: Karel van Dam

Terug

Actueel van: 20-05-2021 tot: 26-05-2021

Boek luchtdoelartillerist kolonel bd Willem Dekker

Kolonel buiten dienst schrijft boek over een leven met slechthorendheid

Het boek dat de oud-militair schreef over zijn slechthorendheid. De cover is ontworpen door zijn echtgenote José.

Doof. Over een paar jaar hoort luchtdoelartillerist kolonel buiten dienst Willem Dekker (63) niets meer. Zijn gehoorbeschadiging houdt direct verband met de schietoefeningen bij Defensie. Toch neemt hij de krijgsmacht niets kwalijk. Wel wil hij duidelijk maken wat voor impact slechthorendheid heeft. Daarom bundelde hij z’n ervaringen in het boek ‘Leven met slechthorendheid’, dat deze week is gepresenteerd. 

https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2021/19/03_doof-militaire-dienst_19

Aangeleverd door: Johan van Ballegooij

Terug

Actueel van: 13-05-2021 tot: 20-05-2021

Overlijden van
J.J.J. van der Aa

Het volgende bericht ontvangen van W.A. (Heinz ) van Kooten:

J.J.J. van der Aa is op 27 januari 2021 overleden.

Terug

Actueel van: 03-05-2021 tot: 21-05-2021

W.J. de Bruyne

Geachte mevrouw,

Ik heb de oude ranglijsten even nagekeken om te zien of er nog collegae zijn die uw grootvader zouden hebben gekend.

Er zijn er twee:

1. Henk Wagenvoort . Hij is opgenomen in een verpleeghuis in Zwolle en dementerend. ik kan u het contactadres van zijn zoon geven als u dat wilt.

2. Hans Lievaart. Hij is volgens mij nog in goede doen en woont in Noord-Holland en als ik me niet vergis in Bergen Succes met uw nasporingen.

Aangeleverd door: van Ballegooij

Terug

Actueel van: 02-05-2021 tot: 16-05-2021

De Bruyne

L.S.,

Ik ben op zoek naar meer informatie over mijn opa, De Bruyne.

Ik heb hem nooit gekend.

Ik geloof Wim de Bruyne of Willem de Bruyne. Hij was officier bij Lua, luchtdoelartillerie.

Verhalen, foto’s of filmpjes.

Alles is welkom

Aangeleverd door: Emmely Lefevre

Terug

Actueel van: 25-03-2021 tot: 31-03-2021

Zoek twee namen

Hallo, ben nog op zoek naar twee namen uit mijn diensttijd (82/83) waar ik helemaal niets over kan vinden: wmr1 Frans van Staalduinen (pelotons wmr) en elnt Egbert Gorter.

Kan iemand mij wat meer vertellen over deze heren of waar ik nog wat info kan vinden?

Eigenlijk mis ik nog een beroemdheid in de ledenlijst: Allard Kalff (chauffeur PRTL 81/82).

Dank en groet, Eric Gielings

Terug

Actueel van: 13-02-2021 tot: 27-02-2021

LUA-S1.nl GT+

Op verzoek van mijn lua-s1-vriend, Ed Keijzer, is er een nieuw fenomeen aan de website toegevoegd: de carrousel (Eng. carousel). Een fotoserie/fotoalbum over een bepaald onderwerp. Een mooie aanvulling.

Ook zie je nu bovenaan deze pagina, de laatste toevoegingen. Die je direct kunt bekijken door op de regel te klikken. De volgorde van de verhalen / plaatjes / video&39;s / carrousels is omgedraaid, zodat nu de bovenste, de meest recente bijdrage is.

Hierdoor kijkt u nu volgens een andere lua-s1-vriend, Johan van Ballegooij, naar:
LUA-S1.nl versie GT+

De webmaster.

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 02-02-2021 tot: 12-02-2021

Oproep kunstenaar over Stingerbol

Afgelopen jaar heeft Heidi Linck www.heidilinck.nl, met vier andere kunstenaars, onderzoek gedaan en presentaties gegeven onder de noemer Stingerbol Artist-in-residence.

Om de planmakers aan te sporen om de Stingerbol goed te behouden en een mooie toekomst te geven, hoopt ze dit jaar van haar lezing en de kunstprojecten een publicatie te kunnen maken.

Mocht iemand persoonlijke anekdotes hebben over de Stingerbol, dan leest zij ze graag, en eventueel neemt zij ze op in haar boekje. Het wordt de allereerste publicatie over de Stingerbol!

Aangeleverd door: Dirk van Velzen

Terug

Actueel van: 29-01-2021 tot: 12-02-2021

In Memoriam Victor A. C. Remouchamps

Op 26 Januari 2021 is onze Lua-collega en KMA-jaargenoot Victor Remouchamps overleden te Vilnius (Litouwen), waar hij na het overlijden van zijn eerste echtgenote Rian met zijn tweede grote (Litouwse) liefde (Ernesta) na zijn FLO was neergestreken.

Op de Academie in Breda (Instroom 1968, Promotie 1972) leerden wij Victor kennen als een uitbundige en levenslustige jaargenoot. In zijn functie als voorzitter van het Cadetten Sociëteitsbestuur vielen zijn sociale activiteiten op en bij velen heeft hij een bijna legendarische indruk achtergelaten.

Na onze KMA-periode vervulde hij diverse functies binnen de Luchtdoelartillerie bij de 25 Afdeling Lichte Lua in Ede en later o.a. als commandant van 41Paluabt in Langemannshof.

Victor was (ook) de stuwende kracht achter de expositie luchtdoelartilleriematerieel ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Luchtdoelartillerieschool (1985), een expositie die later uitgroeide tot de historische verzameling luchtdoelartilleriematerieel. (aanvulling door A.O. te E.)

De laatste 10 jaar van zijn actieve (militaire) periode vervulde hij functies in de inlichtingenwereld bij LANDCENT, IFOR, SFOR en uiteindelijk als senior analist bij de Production Branch van Shape, waarbij hij de ontwikkelingen volgde en evalueerde in de voormalige staten van de Sovjet Unie met het accent op Rusland.

Als Artillerie jaargenoten konden we daar soms van genieten middels de anekdotes over zijn belevenissen binnen die bijzondere internationale wereld die hij op de hem zo karakteristieke wijze met ons deelde tijdens onze jaarlijkse reünies.

Vanuit zijn latere woonplaats Vilnius hield hij de ontwikkelingen in Rusland en vooral de expansiedrift van de kleine Tsaar nauwgezet in de gaten en schreef hij (samen met een van jaargenoten) talrijke artikelen om voormalige collegae en andere belangstellenden op de hoogte en wakker te houden. https://remouchamps.eu

Veel Lua-collegae die Vic van nabij hebben meegemaakt zullen hem herinneren als een ras-verteller met een vindingrijk taalgebruik en een bijzonder gevoel voor humor waarbij hij niet schuwde de randen op te zoeken; sociaal actief en met een (militair) hart op de goede plaats.

We kunnen hem niet het afscheid geven dat bij hem past met voormalige collegae en jaargenoten. Ons medeleven gaat uit naar zijn echtgenote, hun jonge zoon Paul en naar de familie in Nederland. Als Luchtdoelartillerie-collegae en Artillerie-jaargenoten wensen we hen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Ik sluit dit afscheid van een unieke collega af met de veelzeggende woorden van een van zijn beste vrienden en jaargenoot: “Rust zacht en gebruik je talenten om het leven daarboven op te fleuren.”

 

Aangeleverd door: Theo van Liempt

Terug

Actueel van: 26-11-2020 tot: 04-12-2020

Vaccineren ja of nee ?

Beste Luanezen,

Omdat de S1 ook betrekking heeft op het algemeen welzijn en de gezondheid van het personeel en de Corona vaccinatie discussie actueel is, stuurde Johan van Ballegooij het volgende lezenswaardige stuk. Klik hier om het stuk te lezen.

Het is zeker niet de bedoeling van deze site om een discussieplatform te worden, waar voor en tegenstanders elkaar, via de site, van hun gelijk proberen te overtuigen. Beschouw dit stuk dus als informatie van algemeen belang.

Webmaster Lua-S1.nl,
Arnold Fickweiler.

Terug

Actueel van: 07-11-2020 tot: 21-11-2020

In Memoriam
Andries Maijers

Op 25 oktober is Andries Maijers, Brigade-generaal b.d. der Artillerie, overleden.

O.a. was hij, als kapitein, batterijcommandant bij de 115e (later 45e) Afdeling Lichte Luchtdoelartillerie in Havelte.

Eind 1971 was hij commandant van de 25e Afdeling Lichte Luchtdoelartillerie (“bij Nacht en Ontij”) in Ede.

Klik hier om het gehele IM te lezen dat geschreven is door brigade-generaal b.d. der Infanterie Henk Jan Maijers (oudste zoon).

Aangeleverd door: Johan van Ballegooij

Terug

Actueel van: 23-10-2020 tot: 06-11-2020

Overlijden Kees Bardelmeijer

Geachte wapenbroeders, tot mijn spijt moet ik u mededelen dat mijn goede vriend en collega Kees Bardelmeijer is overleden op 11 oktober 2020. Kees is bijna 79 jaar geworden. De uitvaart heeft inmiddels plaats gevonden.

Kees kwam als kornet op bij de 15 Afdltlua in Wezep. Als ik me goed herinner was de kapitein Galesloot destijds zijn batterijcommandant. Als artillerist met een migratie achtergrond heb ik Kees in zijn jonge jaren niet leren kennen. Bekend is dat hij de overgangsstudie van categorie B naar categorie A met succes heeft voltooid.

Kees kwam pas op mijn pad toen ik in de zeventiger jaren bij de luchtdoelartillerie werd geplaatst. Onze wegen kruisten elkaar op het militaire vlak toen ik werd geplaatst bij de Landmachtstaf. Als stafofficier bij een parate eenheid leer je als vanzelf de gang van zaken kennen en weet je hoe de hazen lopen.

Iets heel anders is het functioneren in een staf als die van de Koninklijke Landmacht in Den Haag. Daar wordt sanskriet gesproken, daar gelden regels die bij de parate troep niet bekend zijn en er wordt gewerkt aan de soms verre  toekomst. Mijn taak als projectofficier luchtdoelartillerie was deze toekomst om te zetten in plannen, die plannen op een goede manier te presenteren en bestaande en goedgekeurde plannen te laten uitvoeren.

Daartoe is samenwerking nodig die niet te vergelijken is met wat je bij de opleidings- en operationele eenheden mee maakt. Toen heb ik aan Kees een enorme steun gehad. Ik zie het nog voor me. Kees wandelend over het kazerneterrein al piekerend en overwegend hoe zaken aangepakt moesten worden om dat vervolgens op schrift te zetten en mij daarna van de juiste documenten en argumenten te voorzien.

Zo groeide onze collegialiteit uit tot vriendschap. Een vriendschap die ook na de dienst is gebleven.

Kees ruste in vrede. We wensen Kitty zijn echtgenote en de naaste familie alle kracht toe en veel sterkte om dit verlies te dragen en niet meer te kunnen genieten van zijn onmiddellijke nabijheid.

Klik hier voor de rouwkaart.

Aangeleverd door: Johan van Ballegooij

Terug

Actueel van: 07-10-2020 tot: 14-10-2020

13 palua munt

Ik ben op zoek naar de 13 Palua coin.

De mijne is helaas samen met mijn portemonnee gestolen.

Aangeleverd door: Laura de jager

Terug

Actueel van: 26-09-2020 tot: 22-10-2020

Reünie 12 Paluabt weer verschoven

Helaas heeft de organisatie voor de tweede keer moeten besluiten om de reünie van 12 Paluabt af te lasten.

De reunie staat nu gepland voor donderdag 29 april 2021 op de Tonnet kazerne.

Bijzonderheden en aanmelden via de site https://12paluabt.nl/

Aangeleverd door: Organisatie reünie 12 Paluabt

Terug

Actueel van: 11-09-2020 tot: 11-10-2020

Verhalen

Klik eens op de knop "VERHALEN", hier onder.

Dan zie je dat er veel collega&39;s zeer bedreven zijn in het hanteren van de pen.

Zonder de anderen te kort te doen, zijn er drie schrijvers die er bovenuit steken vanwege de humor, herkenbaarheid, stijl en de hoeveelheid bijdragen: Rob Berg, Johan van Ballegooij en Jan Zweers.

Ik vind het zeer de moeite waard om alle verhalen te lezen.

 

Heb je ook een "verhaal"? Zet het op de site, dan kunnen wij er allemaal van genieten!


Arnold Fickweiler.

Terug

Actueel van: 14-08-2020 tot: 20-08-2020

Lichte Lua tijdens watersnoodramp in 1953

Hallo,

Mijn vader heeft als 20 jarige dienstplichtig militair geholpen bij de watersnoodramp in Zeeland. Hij zat bij lichte LUA. Mogelijk was hij richter?

Kan iemand mij vertellen wat de rol toen is geweest van Lichte LUA? Ik wil graag een beeld krijgen wat hij destijds heeft meegemaakt.

Dank,
Hans van Velzen

Aangeleverd door: Hans van Velzen

Terug

Actueel van: 17-07-2020 tot: 24-07-2020

M55 nog steeds actief

Deze week keek ik op youtube naar de inauguratie van de nieuwe president van Suriname.

Tijdens de parade zag ik ik plotseling een nieuw militair voertuig voorbij komen met onze M55 (4x punt 50 op affuit) er bovenop. Deed mij weer terugdenken aan de fantastische tijd bij 101 VM peloton 1972><1976.

Dus je ziet dat dit fantastische (oud effectief) wapen het nog steeds doet. Mooie tijd gehad, kwam ook een beetje doordat het peloton een buitenbeentje was bij de Lua.

Aangeleverd door: Willem Sanders

Terug

Actueel van: 07-07-2020 tot: 14-07-2020

Verhalen, video's en foto's

Behalve de hoofdfunctie "berichten" bevat de site ook interessante verhalen, video&39;s en foto&39;s.

Bijna dagelijks komt er wel wat nieuws bij.

Je kunt ze bekijken via de knopjes onderaan de pagina.

Als je zelf nog een leuk verhaal weet, een bijzondere foto of een video hebt, zet ze zelf op de site dan kunnen wij ze allemaal bekijken.

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 01-07-2020 tot: 07-07-2020

Overlijden Roland Bakker

Geboren op: 2 augustus 1963
Overleden op: 17 juni 2020

Op 30 juni 2020 kregen wij te horen dat Roland, als gevolg van een kwaadaardige ziekte is overleden. Voor velen van ons volledig onverwacht omdat hij tot voor kort nog met een paar van zijn oud kameraden van 41 Paluabatterij, contact heeft gehad.

Wij zullen Roland, die kornet was bij het 3de peloton van Tom den Dekker, herinneren als een spontane en loyale collega die zich met hart en ziel inzette voor de batterij, de kanonniers van het peloton waar hij bij diende.

We zullen aan hem terug denken als een humorvolle, altijd positief ingestelde collega met een gedegen kennis van zaken en een onbegrensde loyaliteit.

Aangeleverd door: Bram Knol en Victor Remouchamps

Terug

Actueel van: 16-06-2020 tot: 23-06-2020

Overlijden Sjirk van der Werff

Bijgevoegd een bericht dat Adrie Batenburg via FB onder ogen kwam betreffende het overlijden van Sjirk van der Werff.

Sjirk was Pelotonswachtmeester bij het 1e peloton 42 Paluabt toen Adrie daar PC was.

 

 

Terug

Actueel van: 15-06-2020 tot: 29-06-2020

Reunie 12 Paluabt

Op 20 oktober 2020 is de reunie van 12Paluabt op de Tonnet kazerne.

Bijzonderheden en aanmelden via de site https://12paluabt.nl/

Aangeleverd door: Raymond Pex

Terug

Actueel van: 04-06-2020 tot: 11-06-2020

Omscholing Kmar naar LuA

In 1972 is een groep KMar mannen overgestapt naar de LuA.

Na einde opleiding in december allen elders geplaatst. Zelf was ik de slechterik en ging dus naar 101 VM peloton want dat was de norm die Kees Rommers destijds hanteerde bij de plaatsing. Anderen gingen de 15e, 45e en 25e Afdeling LtLuA. Eigenlijk is toen de groep uit elkaar gevallen.

Theo Velo zag al snel een carriere in de burger maatschappij, Klaas de Bruijn stapte al snel over naar een ander onderdeel en daar was ook nog een collega die overstapte waarvan ik eigenlijk niet precies de achternaam weet. Het was iets van Nieuwkoop.

Waarom dit verhaaltje? Ik zou wel eens willen weten wie binnen de LuA weet waar deze mannen zijn gebleven. Misschien dat Borger, Spijker, Kaptein of anderen die met deze mannen hebben gewerkt, hier iets over kunnen vertellen. Theo was bij de 25e, Klaas bij de 45e en Nieuwkoop 15e. Alvast bedankt voor de reacties.

Ik heb al elke reactie&39;s ontvangen op mijn vraag over waar personen gebleven zijn. Dank daarvoor. De naam Nieuwkoop werd in verband gebracht met Arend Nieuwlaat. Maar Arend is het niet en ben dus gaan zoeken in archieven. Daar kwam ik de naam Nieuwland tegen en die moet het zijn. Volgens mij is hij naar de intendance gegaan. Verder nog geen aanwijzingen.

Aangeleverd door: Willem Sanders

Terug

Actueel van: 30-05-2020 tot: 15-06-2020

René van Wetten overleden

Op 30 mei 2020 is René van Wetten plotseling overleden.

René heeft gediend bij de luchtdoelartillerie en is overgegaan naar de administratie.

De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Correspondentieadres: Van Strijenstraat 6, 4371 CG, Koudekerke

Aangeleverd door: Ad Breurkes

Terug

Actueel van: 11-05-2020 tot: 11-06-2020

Ton Wagemakers overleden

Via, via bereikte ons het bericht dat To(o)n Wagemakers op 28 maart 2020 is overleden.

Wij herinnerenToon als een prima collega, vakman en sympathiek mens.

 

Aangeleverd door: Ed Keijzer

Terug

Actueel van: 24-04-2020 tot: 24-05-2020

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer G. Brouwer, 72 jaar, Lunteren

George Brouwer is vanaf 1997 lid van de vereniging Mars en Mercurius Nederland.
Binnen deze vereniging  was hij bijna tien jaar voorzitter van Mars en Mercurius afdeling Utrecht en maakte hij deel uit van het landelijk bestuur.
Aansluitend was hij drie jaar voorzitter van het landelijk bestuur en tot op heden wordt hij regelmatig geraadpleegd voor advies.
Ruim zes jaar heeft hij in Lunteren diverse activiteiten opgepakt met name op culinair gebied bij Stichting Sociaal en Cultureel Vormingswerk Lunteren in het Westhoffhuis en De Schakel. Hij is medeoprichter en nu drie jaar voorzitter van Probus Lunteren.
Bij basisschool en kindcentrum CNS De Triangel is hij promotor van gezonde voeding.

Terug

Actueel van: 29-03-2020 tot: 10-05-2020

Fotozoektocht

Goedenavond (oud-) collega&39;s,

Wie van jullie heeft er, ergens in het prive archief, misschien nog één of meerdere foto&39;s van wijlen Fred Stuifbergen?

Ik heb af en toe contact met Fred zijn vrouw Diana, en dochter Suzanne.

Als je iets hebt, graag even contact met me opnemen.

Ik wil daar graag een kopie van hebben dan om aan Suzanne te geven.

Groet aan allen.

En ook voor mij geld nog steeds "Aer Mea Arena Est!".

René Grit

Aangeleverd door: Rene Grit

Terug

Actueel van: 03-01-2020 tot: 10-01-2020

Op 12-8-2019 is Manfred Leuverink overleden

Manfred heeft van 1-3-1990 tot 1-9-1993 als onderofficier bij het 3e peloton van 41Paluabt gediend. Daarna (1997/1998/1999) was hij wmr Systeemdeskundige bij 42 Paluabt.

Manfred, geboren op 9 december 1962, is op 12 augustus 2019 na een kort maar zeer heftig ziekbed overleden.

Gemeld door: Nicole Wijers (partner van Manfred)

Terug

Actueel van: 28-12-2019 tot: 31-12-2019

Overlijden Elly Postmus-Boss, echtgenote van Luit Postmus

Op 24 december j.l. las ik in "Ede Stad", dat Elly Postmus-Boss, echtgenote van Luit Postmus, op 69-jarige leeftijd is overleden en op 23 december j.l. is begraven.

Ik kende Luit als onderofficier Lua sinds begin zeventiger jaren bij 15 Afdltlua in Wezep. Vele jaren later ontmoette ik hem weer in Ede, waar hij na zijn vertrek bij de KL als kapitein MA na enig aarzelen lid werd van de PV Lua.

Tijdens de laatste bijeenkomst van de PV Lua oktober j.l. gaf Luit aan dat zijn echtgenote ernstig ziek was en naar verwachting eind 2019 niet meer zou halen.

Aangeleverd door: Jos Penning

Terug

Actueel van: 10-10-2019 tot: 17-10-2019

Kijk ook af en toe eens bij de plaatjes/video's en verhalen

Beste Luanezen,

Kijk ook af en toe eens bij de plaatjes, de video&39;s en de verhalen.
Sommigen van ons zetten er steeds nieuwe dingen op, die volgens mij, voor velen, zeer de moeite waard zijn.
Je kunt ze zien door te klikken op de knopjes onderaan de pagina.

Bijna filosofische verhalen van Jan Zweers, diverse video&39;s van Ed Keijzer en Hans Schouwmans en net weer een aantal "oude plaatjes" die door Pieter Driessen op de site zijn gezet.

Als je zelf nog verhalen, video&39;s of plaatjes hebt, zet ze op de site. Dan kunnen wij er allemaal van genieten!

 

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 30-08-2019 tot: 30-09-2019

Reünie en BBQ oud-leden 43 Paluabt uit 't Harde

Zaterdag 5 oktober 2019 is er een reünie en BBQ voor oud-leden van 43 Paluabt die destijds gelegerd was in de Tonnet-kazerne in t&39;Harde en ook in Havelte.
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in Enkhuizen en start om 16.30 uur en eindigt rond de klok van 22.00 uur.
Als locatie is een strandpaviljoen annex zeilschool gekozen direct gelegen aan het IJsselmeer.

Het programma is als volgt: - binnenkomst rond 16.30 uur - BBQ aan rond 17.00/17.30 - dessert om 20.00 uur - einde 22.00 uur
De kosten voor deelname bedragen € 30,- per persoon en dient direct bij aankomst contant betaald te worden.
Hiervoor neem je deel aan de BBQ en het dessert inclusief 5 consumpties (muntjes) Indien je meer consumpties wil zijn de kosten € 2,50 per munt.

Als je mee wilt doen aan deze bijeenkomst graag aanmelden via het aangegeven email-adres tot uiterlijk 30 september. Vanwege het doorgeven van het aantal deelnemers is later aanmelden niet mogelijk. Er is geen slaapvoorziening aanwezig echter zijn er in Enkhuizen diverse overnachtingsmogelijkheden aan hotels en/of bed& breakfast. Dit dien je dan zelf te regelen.

Dit bericht is ook geplaatst op de facebook-pagina van 43 Paluabt of via https://www.facebook.com/events/358282275082801/?ti=icl (eerst aanmelden bij facebook en dan deze link kopiëren naar je browser).

Aangeleverd door: Fred Petersen

Terug

Actueel van: 24-08-2019 tot: 05-09-2019

Luitenant-generaal
Leo Beulen met leeftijdsontslag

Luitenant-generaal Martin Wijnen treedt 28 augustus aan als Commandant Landstrijdkrachten.

Hij volgt luitenant-generaal der Luchtdoelartillerie Leo Beulen op, die met leeftijdsontslag gaat.

(klik hier voor het hele artikel)

Terug

Actueel van: 24-08-2019 tot: 04-09-2019

Hans Leijtens C-KMAR

Hoi allemaal,
Ik werd op deze link gewezen door Willem Sanders.

Hans Leijtens is per 2 september de nieuwe Commandant Koninklijke Marechaussee, tevens Gouverneur van de Residentie. In de periode 2012 – 2015 was hij dat ook. (klik voor het hele artikel)

Willem was owi Vuco en ik de btowi bij 13 Paluabt in de periode Oirschot/Ede.
Hans Leytens was C van een Palua pel en zijn medecollega was Herregodts, die heeft volgens mij het leger verlaten en is nooit terug gekeerd.

Hans Leytens ben ik nog een keer tegen gekomen tijdens mijn intocht van de vierdaagse in Nijmegen, hij herkende mij direct (ik ben natuurlijk niets veranderd) en trots vertelde hij tegen zijn medecollega generaal: "Dit was mijn eerste btowi."

Hans erg veel succes gewenst met jouw nieuwe functie!


Groeten Karel van Dam
(gaat op een paar oorbellen na, dus beetje doof-hoort erbij voor oud Lua man-, best met mij, vorige maand eerste formele AOW ontvangen)

Terug

Actueel van: 24-08-2019 tot: 01-09-2019

Overlijden Lkol b.d. Barend van Alsté

Op vrijdag 23 augustus 2019 is lkol b.d. George Barend van Alsté overleden.

De uitvaart is woensdag 28 augustus in beperkte kring.

Aangeleverd door: Barend van Alsté (zoon)

Terug

Actueel van: 08-06-2019 tot: 20-06-2019

Overlijden ELNT b.d. Johan Bronsveld

Jongstleden donderdag 6 juni 2019 is oud collega Johan S.K. Bronsveld overleden.

Johan was al enige tijd ernstig ziek en is overleden in het Hospice in Nunspeet. Hij is 77 jaar oud geworden.

De crematieplechtigheid is donderdag 13 juni, om 16.00u bij het Yarden uitvaartcentrum, Oostranddreef 1 te Lelystad.

Johan kende ik zelf voornamelijk via onze gezamenlijke hobby, het parachutespringen. Hierin was hij een bevlogen mens en grondlegger van vele procedures en opleidingen. Hij heeft vele functies vervuld binnen het paraspringen. Zijn liefde lag ook in het schieten met handvuurwapens en later ook jagen.

Johan&39;s vrouw Jet en zoon Alex waren al een aantal jaren eerder overleden. Hij had nog een zoon en schoondochter en twee kleinkinderen.

Op zijn rouwkaart staat: Man small, Why fall? Skies call, That&39;s all.

Aangeleverd door: René Grit

Terug

Actueel van: 15-04-2019 tot: 30-04-2019

Reunie 41 Paluabt

Op zaterdag 31 augustus wordt er een reunie van 41 Paluabt georganiseerd. De reunie is van 10.00 tot 16.00 uur in het NMM (Nationaal Militair Museum) in Soest.

Er is daar gelegenheid om divers materiaal te bekijken o.a. een L4/5, 40L70, M55 en een PRTL en er zijn diverse vliegtuigen te bewonderen. Er zijn faciliteiten om gezellig onder elkaar bij te praten en natuurlijk kunnen we daar ook lunchen en een hapje en een drankje gebruiken. 

De reunie gaat alleen door bij voldoende deelname. Opgeven kan door een mailtje te sturen aan:
reunie@41paluabt.nl
Geef even aan met hoeveel personen je wil komen.

In verband met de planning en de reserveringen moeten de reacties voor deelname voor zondag 28 april 23.59 uur binnen zijn.

Kijk voor meer informatie en om te zien wie zich al hebben opgegeven op:
https://41paluabt.nl/reunie

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 29-03-2019 tot: 05-04-2019

Overlijden Peter van der Helm

Ons bereikte het bericht dat Peter van der Helm op 23 maart 2019 is overleden.

De crematie heeft, zoals hij wilde, plaatsgevonden in stilte.

En ook het afscheid in de achtertuin is al geweest, voordat ons dit bericht bereikte.

Wij herinneren Peter als een goede collega en vakman.

Klik hier voor de rouwkaart

Terug

Actueel van: 06-03-2019 tot: 31-03-2019

Kees Bardelmeijer

Vrienden, met de gezondheid van Kees Bardelmeijer (lkol b.d.) gaat het bergafwaarts.

Zijn geheugen en zijn spraak worden slechter.

Kees heeft mij, toen ik tussen 1988 en 1991 bij de Landmachtstaf de functie van projectofficier luchtdoelartillerie vervulde, enorm gesteund door zijn diepgaande kennis en inzicht en zijn houding in het kader van het ontwikkelen van de toekomst van de luchtdoelartillerie, anders gezegd, het maken van plannen voor de toekomstige ontwikkeling van de luchtdoelartillerie op materieel en personeel gebied.

Kees woont in Zwolle. Ik stel voor dat we, voor zover we hem kennen, een kaartje sturen.

Helaas is er voor zijn ziekte geen beterschap mogelijk. Wens hem sterkte.

Aangeleverd door: J.van Ballegooij

Terug

Actueel van: 19-02-2019 tot: 28-02-2019

Overlijden Rob Boel

Ik kreeg een mailtje van zijn dochter Kristi, dat op maandagochtend 18 februari 2019 Rob(ert) Boel, geheel onverwacht, is overleden.

De familie laat weten, dat Rob het enorm op prijs zou stellen, als oud-collega&39;s bij de uitvaart aanwezig zijn.

Ook zou de familie het fijn vinden, als ze nog eens wat anekdotes door collega&39;s over of met Rob op papier zouden krijgen.

De crematieplechtigheid  is a.s. vrijdag 22 februari om 16.00 uur in het Crematorium Slingerbos te Ede. Rob hield van bloemen.

Wij herinneren Rob als een bijzonder, fijn mens en een goede collega.

Het correspondentieadres staat op de rouwkaart.

Arnold Fickweiler.

Klik hier voor de rouwkaart.

Terug

Actueel van: 18-02-2019 tot: 04-03-2019

Oefening Duitsland met B-bt 15 Afdltlua

Ik ben gegevens aan het verzamelen van mijn tijd bij de B-bt Ltlua.
In 1975 heeft de batterij deelgenomen aan een door de Engelse luchtverdedigingsbrigade oefening (naam ongeveer Whirly ghick?) in de omgeving van Kassel.
Dit was in mijn ogen een van de hoogtepunten uit de periode met de B-bt.

Wie heeft daar meer informatie over. Foto&39;s, locaties data etc.
Ik zou die graag ontvangen.

Met vriendelijke groet Ton Brouwer

Aangeleverd door: A.

Terug

Actueel van: 27-01-2019 tot: 04-02-2019

Overlijden
Ferenc de Haas

Op 25 januari 2019 is majoor bd. 
Ferenc de Haas overleden.

Er wordt afscheid van hem genomen op donderdag 31 januari om 11.00 uur in de aula van Begraafplaats Rosenburgh, Rosenburgherlaan 5 in Voorschoten.

Klik hier voor de rouwkaart

Aangeleverd door: J. van Ballegooij

Terug

Actueel van: 23-01-2019 tot: 27-02-2019

Bijeenkomst Personeelsvereniging

Op 27 februari is er een bijeenkomst in de "Harskamp", thans geheten de generaal Winkelman kazerne. De bijeenkomst wordt georganiseerd door lkol b.d. Rob van de Graaf. De bijeenkomst vangt aan om 1500u.

Wat? Bent u nog geen lid van die club?
Vlug aanmelden en een klein bedragje betalen. Ik garandeer u dat u vele sobats zult treffen en dat u zult genieten van de collegae uit tempo doeloe. Ik gebruik rare woorden, maar dat houdt verband met het feit dat we aan het einde van de bijeenkomst een Indische rijstmaaltijd mogen nuttigen.
Het e-mail adres van Rob is robvandegraaf@gmail.com.
Zijn telefoonnummer is 0318-307511.
Tot ziens

Aangeleverd door: J.van Ballegooij

Terug

Actueel van: 22-12-2018 tot: 04-01-2019

Overlijden Maj. b.d. Kiewiet de Jonge

Vandaag (22-12) bereikte mij het bericht dat Majoor b.d. Ted Kiewiet de Jonge op 21 december 2018 is overleden. Hij is 84 jaar geworden.

Het was een bijzonder mens, die het onderwijs binnen de Luchtdoelartillerie, maar ook binnen defensie heeft bepaald.

Eind zeventiger jaren had hij een, nu nog steeds moderne, visie op opleiden met geavanceerde simulatoren, waarbij de instructeur ondersteund werd door CAI (Computer Assited Instruction). 

De eerste computers werden in die tijd net ingevoerd, eigenlijk alleen nog maar voor administratieve doeleinden en hij ontwikkelde samen met TNO een unieke computergestuurde simulator, waarmee de bedieningen van de PRTL konden worden opgeleid voor het bestijden van luchtdoelen.

Het schieten op het Botgat was alleen nog nodig om met echte munitie te werken, alle overige technische zaken zoals het opsporen en bestrijden van realistische doelen en ook het bijbehorende besluitvormingsproces kon eindeloos worden geoefend, met als enige kosten elektriciteit. En de overlast en beperkingen van het daadwerkelijk schieten waren er al helemaal niet. De opleiding en training van de bedieningen werden meetbaar en van een zeer hoog niveau.

Later bleef hij inovatief bezig met het uitbouwen van de mogelijkheden van computers, simulatoren en CAI. Zelfs na zijn actieve diensttijd heeft hij zijn bijzondere kennis en vakmanschap, als burger, ingezet voor projecten bij TNO.

Ik prijs me gelukkig om vele jaren met Majoor Kiewiet de Jonge te hebben gewerkt en heb ontzettend veel van hem geleerd.

Arnold Fickweiler.

Klik hier voor de rouwkaart.

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 22-12-2018 tot: 28-12-2018

Overlijden maj bd Kiewiet de Jonge -2-

Het bericht gekregen dat maj. bd Kiewiet de Jonge is overleden.

Van hem heb ik de opleiding gekregen tot instructeur MLT. Ja zo heette dat toen. Met weemoed, waardering en dankbaarheid denk ik terug aan deze bijzondere man waarvan ik heel veel geleerd heb.

Ik wens de familie sterkte en kracht.

Aangeleverd door: Ben Sluiter

Terug

Actueel van: 06-11-2018 tot: 20-11-2018

Overlijden van B.W.E.Vos ( Ben Vos )

Bij toeval las ik in het bondblaadje dat onze oud collega Ben Vos op 30 augustus 2018 op 87 jarige leeftijd overleden is.

Ik wilde dit aan de collega&39;s onder de aandacht brengen.

Met vriendelijke groet,
Heinz van Kooten.

Aangeleverd door: W.A.(Heinz) van Kooten

Terug

Actueel van: 23-09-2018 tot: 30-09-2018

Mr. Peter van Uffelen overleden

Mr. Peter van Uffelen is maandag 17 september 2018 op 64-jarige leeftijd, na een ernstige ziekte, overleden.

Peter was o.a. C-gevechtsbatterij bij de C-bt 15 AfdLtlua in Wezep.

Hij was zeer actief in diverse functies voor VVOG Harderwijk, waar hij ook lid van verdienste was.

Aangeleverd door: Herman Kost

Terug

Actueel van: 20-08-2018 tot: 03-09-2018

Overlijden Ronald Klaver

L.S.,

Ik werd er vandaag op geattendeerd dat Ronald Klaver begin augustus bij een noodlottig auto ongeval is omgekomen.

Zie de link voor de overlijdensadvertentie(s): https://www.mensenlinq.nl/overlijdensberichten/ronald-ivo-maria-klaver-7921985

Ronald was begin jaren 90 stukscommandant bij mijn peloton van 42 Paluabt.

Mvrgr

Adrie Batenburg 

Terug

Actueel van: 15-04-2018 tot: 17-04-2018

Overlijden Fran Brouwer

Franciska Johanna Brouwer-Visschers, echtgenote van George Brouwer, is op woensdag 11 april 2018 betrokken geraakt bij een verkeersongeval met fatale afloop.

Klik hier voor de rouwkaart.

Aangeleverd door: Jos Penning

Terug

Actueel van: 22-03-2018 tot: 28-03-2018

Historische collectie

Zojuist (22-3-2018 10:00 uur) gebeld door de heer Dolf Lok.

Hij is bezig een kleine maar permanente expositie in te richten in het voormalige elektriciteitshuisje van de voormalige Willem de Zwijger kazerne. Hij heeft behoefte aan militaire attributen zoals een 40L70 en een 25 ponder, maar ook aan foto&39;s en dergelijke.

Lotgenoten, kijk even uw, al dan niet terecht verkregen, attributen na en stel ze in voorkomend geval beschikbaar voor de heer Lok zijn prima initiatief. Ik zal hem attent maken op de voormalige burgermedewerkers die behoorden tot de autochtone bevolking. Binnenkort ga ik met hem vergaderen en zal wat foto&39;s aanleveren.

Aangeleverd door: Johan van Ballegooij

Terug

Actueel van: 18-03-2018 tot: 18-03-2018

200! Nu ook verhalen, plaatjes en video's!

Beste Luanezen,

Op 3 maart stonden er 175 personen op de mailinglijst, nu hebben we de volgende mijlpaal bereikt: Er zijn nu 200 deelnemers! Ook is de site, op verzoek, nog weer uitgebreid. Je kon al persoonlijke informatie en fotootjes op de mailinglijst (MEER) zetten. Nu kun je ook “sterke” verhalen, prachtige plaatjes en zelfs video’s (linkjes) op de site zetten. En natuurlijk kan iedereen die dan ook lezen en bekijken. Hiervoor zijn 3 extra knoppen onderaan de pagina gemaakt. De eerste verhalen, plaatjes en video’s staan al op de site, leuk hoor.

Alweer een reden om anderen te informeren over het bestaan van de site. Voor deze site geldt namelijk: Hoe meer, hoe beter!

Ik wil deze mail ook even gebruiken om te melden: -

 • Dat ik bij het bekijken van al die namen op de mailinglijst aan heel veel mensen speciale, fijne herinneringen heb. Mooi, dat we via de site weer contact hebben!
 • Er een bericht op de site staat om interesse te peilen voor een mogelijke reünie van 41 Paluabt in 2018.
 • Je nu jouw aanmeldcode kunt laten opslaan, zodat je die niet steeds hoeft in te voeren. Wel uitkijken!
 • Behalve de knoppen onderaan er nu ook een menu aan de boven-/zijkant is.


Arnold Fickweiler Webmaster Lua-S1.nl

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 16-03-2018 tot: 21-03-2018

Beste Ferimussers

Bij de afsluiting van onze laatste reünie (2015) heb ik vrij stoer aangekondigd dat we in 2018 opnieuw een reünie van het voormalig personeel van 41 Paluabatterij zouden organiseren.

Van verschillende kanten heb ik gehoord dat men zou willen weten hoe de vlag er bij hangt. Daarom dit berichtje. Ik wil eerst gaan inventariseren of er interesse bestaat om op het eind van dit jaar (zeg maar na de zomervakantie) opnieuw in het museum van de Peel een reünie te organiseren.

Daarom wil ik graag te volgende twee vragen beantwoord zien:

 1. Bestaat er behoefte om in de periode september-november een reünie te organiseren?
 2. Zo ja, ben je dan bereid om je voor de organisatie van de reünie in te zetten?

Je kunt je antwoorden, voor 15 april, kwijt bij mij, bij Arnold of via onze site. Voor 1 mei volgt dan het GO/NO GO.

Feri…Mus!!!
Victor Remouchamps

Terug

Actueel van: 03-03-2018 tot: 07-03-2018

Site Lua-S1 succes

Beste Luanezen,

Blijkbaar voorziet de site lua-s1.nl in een behoefte, wij willen allemaal op de hoogte blijven over belangrijke LUA zaken.

Inmiddels staat de teller van de mailinglijst op 175, voor mij een fijn moment, dat ik even met jullie wil delen. Ook omdat de voorkant van de site, volgens mij, nu helemaal operationeel is. Kom je nog dingen tegen die niet goed/fijn werken, heb je nog ideeën voor andere functionaliteiten, laat het me even weten.

Na woensdagmiddag 14 maart verwacht ik overigens een enorme toename van het aantal aanmeldingen (volgens Ed Keijzer worden het er minstens 300), want dan is de halfjaarlijkse bijeenkomst (drankje, praatje, hapje) van de PV (PersoneelsVereniging) LUA in Harskamp, waar het bestaan van deze site gemeld zal worden. Wil je ook deelnemen aan de bijeenkomsten van de PV LUA, info en aanmelden via: robvandegraaf@gmail.com

Op verzoek heb ik de mailinglijst uitgebreid met meer informatie. Als je op jouw persoonlijke aanmeld-link klikt, kun je gegevens over jezelf typen, die daarna voor iedereen zichtbaar op de site zijn. Ook kun je hier maximaal 3 plaatjes uploaden. Bij de mailinglijst klik je op MEER, dan krijg je de extra informatie te zien.

Leuk om te lezen en om te bekijken (Bijvoorbeeld het plaatje van Johan van Ballegooij als KMA cadet en Frans Kuipers voor het Capitool in Washington DC en de commando overdracht van de O&T batterij van mij aan Jaap Wijnman). Met de ook toegevoegde zoekfunctie kun je bijvoorbeeld zoeken naar 41 paluabt. De vakjes MEER, waarvan de bijbehorende informatie/tekst 41 Paluabt bevatten, zullen een gouden achtergrond krijgen. Hiermee kun je gericht zoeken zonder de (verborgen) tekst te kunnen zien. Er zijn dus al een paar Luanezen, die het gedeelte MEER hebben ingevuld (via de persoonlijke aanmeld- link). Maar ook hier geldt hoe meer, hoe beter/fijner.

Nog geen nieuwe berichten hoeven te versturen, de tekst GEEN BERICHT stond alweer een paar dagen op de site. Nu staat dit bericht er. Mail gerust een bericht voor de site, ook als er iets te vieren valt. Het moet niet alleen kommer en kwel worden. Het kan, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, voorkomen dat er mail in de spam beland. Kijk daar dus ook als je helemaal geen mail ontvangt. En geef dan bij die mail aan dat het absoluut geen spam is.

Dit bericht is ook verzonden via de mailinglijst.

Arnold Fickweiler Webmaster Lua-S1.nl

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler

Terug

Actueel van: 14-02-2018 tot: 22-02-2018

Klaas van Oostende overleden

In de Ede Stad van woensdag 14 februari 2018 stond het bericht van het overlijden van Klaas van Oostende.

Er stond bij dat de uitvaart reeds had plaatsgevonden.

De webmaster (Arnold Fickweiler) was in 1971 een KMS-leerling van de toenmalige instructeur, opperwachtmeester van Oostende.
De klas waar ook Wil Schörgers, Cor Foeree, Hans Kregting, Ben Oostveen, Hans van Zetten en Karel van Dam deel van uitmaakten, hebben hem ervaren als een goed mens en een vakman instructeur.

Aangeleverd door: Arnold Fickweiler (Ede Stad)

Terug

Actueel van: 09-02-2018 tot: 14-02-2018

Bert van de Berg overleden

Op vrijdag 9 februari 2018 is Bert van de Berg plotseling overleden.

Dinsdagochtend 13 februari om 08.30 uur, wordt hij gecremeerd in het crematorium van de begraafplaats Moscowa in Arnhem.

Wij zullen ons Bert blijven herinneren als een bijzonder goed mens en een markante persoonlijkheid.

Aangeleverd door: Janny van Beek

Terug

Actueel van: 04-12-2017 tot: 04-12-2017

Overlijden Cornelis (Kees) Moerdijk

Aooi bd Cornelis (Kees) Moerdijk, oud Afdelingsadjudant 15 Afdltlua te Wezep, overleed op 91-jarige leeftijd op Barbara&39;s feestdag 2017 te Waarde (Zeeland).

Aangeleverd door: Han Spruyt

Terug